lauantai 29. lokakuuta 2011

Izumi Tabatan metodilla läskit pois 8 minuutin viikottaisella harjoittelulla!

Kuten blogin aikaisemmista kirjoituksista tulee jo esille terveellinen ruokavalio on tärkein asia näyttäviä vatsalihaksia tavoiteltaessa.. Hyvän ruokavalion parissa on myös pysyttävä koska tavoitteenasi on pitää hyvät vatsalihakset näkyvissä kun olet päässyt haluamiisi tuloksiin.

Ruokavaliosta muistutuksena säännölliset ateriat, jotka ovat pienehköjä ja korkea kaloriset hiilihydraatit lähinnä aamuisin.. Ei liikaa kaloreita ja ei kaloreiden juomista.. Muutamia litroja vettä päivässä.

Kun ruokavalio on kunnossa, joka on ensimmäinen ja tärkein asia voidaan keskittyä itse vatsalihaksien harjoitteluun.. Rasvan karsiminen kehosta ei onnistu pelkästään tietyltä alueelta..

Valitettavasti rasva kerääntyy helpoiten vatsalihaksien ympärille ja takamukseen.

Vatsalihaksien treenaaminen ei tarkoita suinkaan sitä, että pitäisi pelkästään harjoitella vatsalihaksia.. Tärkeää on säännölliset kävelyt 45 minuuttia kerralla.. Tai juoksut etenkin Izumi Tabatan menetelmän juoksut.

Izumi Tabatan kehittämä metodi vie ainoastaan 4 minuuttia kerralla ja harjoitus toistetaan kaksi kertaa viikossa siten, että lepoa on vähintään kaksi täyttä päivää.. Hyvä vaihtoehto on maanantai ja torstai.

Miten Izumi Tabatan metodi toimii?

Kevyt muutaman minuutin lämmittely, jota ei lasketa itse treeniaikaan.. Tämän jälkeen tehdään maksimaalinen suoritus esimerkiksi juosten spurtti, joka kestää 20 sekunttia.. Sitten 10 sekuntin lepo, jonka jälkeen juostaan taas täysillä 20 sekunttia.. Kyseisiä toistoja 8 kertaa yhteensä ja treenisi on valmis.

"Täysillä 20 sekunttia ja 10 sekuntin lepo.. Toista 7 kertaa." Izumi Tabatan menetelmä on näin yksinkertainen.

4 minuutin treenimenetelmästä saamme kiittää japanilaista urheiluasiantuntijaa Izumi Tabataa, jonka kehittämä menetelmä perustuu 1996 tehtyyn tutkimukseen, jossa käytettiin 20 sekuntin täysillä painamista, jonka jälkeen levättiin 10 sekunnin ajan.. Tätä aktiviteettia jatkettiin 8 toiston ajan, josta saadaan yhteen 4 minuutin harjoitus.

Jos olet aloittelija on suositeltavaa aloittaa ensin kävelyillä ja kevyillä lenkeillä.. Tabatan metodi on äärimmäisen rankka lyhyestä kestostaan huolimatta ja ensimmäisillä kerroilla 8 toistoa on jopa lähes mahdotonta saada pelkästään 10 sekunnin tauoilla.. Täysillä spurttaaminen on myös vaarallisempaa kuin kevyet kävelylenkit, joten turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota.. Kuntoilun tehtävänä on aina parantaa hyvinvointiasi ja välttää viimeiseen asti itsesi ruhjomista.

Juoksun sijasta Izumi Tabatan menetelmä on mahdollista suorittaa vaikkapa polkupyörällä, kuntopyörällä, hiihtämällä, luistelemalla.. Mikä tahansa vaihtoehto sinulle parhaiten sopiikaan mutta juoksu on hyvä ratkaisu, jos päädyt treenaamaan Tabata metodilla.. Turvallisesti suorittamalla Izumi Tabatan menetelmä yhdistettynä kurinalaiseen terveelliseen ruokavalioon tekee vyötäröllesi uskomattomia tuloksia